RadioniceDebata Prema Boljoj Budućnosti

February 12, 2021by differo0

Datumi projekta: 15.06.2011 – 31.10.2011 Projekat je uključivao organizaciju debatnih turnira na srednjoškolskim i univerzitetskim nivoima kako bi predstavili izazov za mlade i ambiciozne ljude da se uključe u tekuće probleme i podignu svoj glas o njima. Javna rasprava izabrana je kao format pogodan za učesnike da pristupe problemima iz različitih perspektiva i detaljno istraže...

Datumi projekta: 15.06.2011 – 31.10.2011

Projekat je uključivao organizaciju debatnih turnira na srednjoškolskim i univerzitetskim nivoima kako bi predstavili izazov za mlade i ambiciozne ljude da se uključe u tekuće probleme i podignu svoj glas o njima.

Javna rasprava izabrana je kao format pogodan za učesnike da pristupe problemima iz različitih perspektiva i detaljno istraže dobre i loše strane svakog problema.

U srednjoškolskom debatnom turniru učestvovalo je 10 timova iz Crne Gore i drugih zainteresovanih zemalja iz regiona: Sjeverne Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na turniru je učestvovalo još 10 timova sa državnih i privatnih univerziteta iz Crne Gore.

Na kraju, pobjednički tim srednjoškolskog turnira raspravljao je sa pobjedničkim timom univerzitetskog turnira. Završna debata bila je javna, otvorena za medije i građane zainteresovane za praćenje debate i davanje vlastitih podataka i komentara.

Teme rasprave pokrivale su trenutna društvena i često kontroverzna pitanja, kako bi se izgradio konstruktivan dijalog izražavanjem različitih gledišta i motivisao mlade da razvijaju kritičko razmišljanje i analitički um, što bi im zauzvrat pomoglo da doprinesu jačanju demokratskih institucija i očuvanju mira i sigurnosti u svojoj zemlji i regiji.

Tokom turnira, specijalni gost – profesionalni trener debate iz Slovenije, održao je predavanje o debati i profesionalnim savjetima učesnicima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks to theidioms.com

Izrada ovog sajta omogućena je uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

Jezici
Kontaktirajte Nas
12 Vaka Đurovića, Podgorica 81000
Ponedjeljak - Petak: 8 AM - 5 PM

©2021 Montenegro Alumni. Sva prava zadržana.