RadioniceZajednički cilj misije

February 12, 2021by differo0

Glavni cilj projekta je bio međusobno upoznavanje alumnija (programa A – SMYLE i YES) iz različitih zemalja i pomoć u prepoznavanju zajedničkih interesa i zajedničkih ciljeva koje svi imamo bez obzira iz koje države Balkana smo (članstvo u NATO-u , EU, oporavak i razvoj ekonomije, stabilnost i trajni mir). Radeći ovo, nadamo se da ćemo...

Glavni cilj projekta je bio međusobno upoznavanje alumnija (programa A – SMYLE i YES) iz različitih zemalja i pomoć u prepoznavanju zajedničkih interesa i zajedničkih ciljeva koje svi imamo bez obzira iz koje države Balkana smo (članstvo u NATO-u , EU, oporavak i razvoj ekonomije, stabilnost i trajni mir). Radeći ovo, nadamo se da ćemo postaviti temelje za buduće regionalne aktivnosti koje će organizovati alumni širom regije.

MAYAA blisko sarađuje sa bankom hrane Crne Gore. Članovi MAYAA-e pomogli su u organizaciji i učestvovali su u brojnim aktivnostima sa ovom organizacijom kako bi pomogli ljudima u nevolji (izbjeglice – djeca iz izbjegličkog kampa, porodice u potrebi, samohrani roditelji i njihova djeca itd.).
Članovi MAYAA-e takođe sarađuju sa ambasadom Sjedinjenih Država u Crnoj Gori i sa American Council-om za međunarodno obrazovanje, neprofitnom organizacijom iz Washingtona, koja implementira programe razmjene širom svijeta.

Članovi MAYAA-e (A – SMYLE i FLEX alumni) organizovali su proslave Noći vještica (2010 -2020), mjeseca crne istorije, (2011 – 2020) globalnog dana službe za mlade (2012 – 2020) i dana planete zemlje (2011-2020) i učestvovali u T – Mobil-ov sajam obrazovanja „Dani otvorenih vrata“ na kojem smo crnogorskim studentima predstavili programe razmjene koje finansira Vlada Sjedinjenih Država.

U decembru 2020. godine članovi MAYAA-e ”, u partnerstvu sa američkom ambasadom u Podgorici, organizovali su “Radionicu građanskog obrazovanja’’, tronedjeljnu onlajn radionicu za 46 srednjoškolaca i studenata u Crnoj Gori. Škola građanskog obrazovanja je inicijativa čiji je glavni fokus podizanje svijesti o važnosti političkog informisanja. Aktivizam mladih, kao jedna od naših ciljnih grupa, u društveno-ekonomskim procesima, kao i u demokratizaciji, jedan su od ključnih stubova kada je u pitanju izgradnja svjesne i zdrave zajednice.

Naša organizacija takođe svake godine učestvuje u promociji programa FLEX i UGRAD.

Nadamo se da ćemo nastaviti sa projektima u različitim oblastima za koje se nadamo da će pomoći jačanju alumni zajednice u Crnoj Gori i na Balkanu i da će doprinijeti različitim procesima u svim našim zemljama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks to theidioms.com

Izrada ovog sajta omogućena je uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

Jezici
Kontaktirajte Nas
12 Vaka Đurovića, Podgorica 81000
Ponedjeljak - Petak: 8 AM - 5 PM

©2021 Montenegro Alumni. Sva prava zadržana.