Naš Tim

https://montenegroalumni.me/wp-content/uploads/2021/02/Add-a-heading-2.png

Predsjednik MAYAAIvan Vuksanović

Ivan je učestvovao u programu FLEX u periodu od 2006. do 2007. godine. Nakon povratka u Crnu Goru, Ivan je radio na uspostavljanju zajednice bivših studenata FLEX-a i povezivanju mladih bivših studenata u programima sponzorisanim od strane američke vlade kao koordinator FLEX-ovih alumnija u zemlji. Osnivački je član i prvi predsjednik Crnogorsko-američke asocijacije mladih (MAYAA) odgovoran za organizaciju mnogih kampova i radionica za vođenje mladih uz podršku alumni ekipe, ECA-e i američke ambasade u Crnoj Gori. Sada predstavnik Crne Gore za American Council, Ivan koordinira FLEX programom, uključujući nadzor trenutnog FLEX koordinatora alumnija i aktivnosti bivših studenata. Takođe nadgleda programe stažiranja u Lehighu i OPIT koji su se provodili tokom ljetnih mjeseci. Ivan je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore sa specijalizacijom iz poslovnog prava, a pored uloge u American Council, služi i kao viši službenik za usklađenost i pomoćnik generalnog sekretara u Erste banci u Podgorici.

Član odbora MAYAAZerina Bosović

Zerina se pridružila timu American Council 2019. godine, međutim, prije nego što je postala koordinatorka alumnija, bila je aktivna predstavnica grada, jer pokazuje veliku strast prema aktivizmu i volonterstvu, uspjela je organizovati i učestvovati u mnogim manjim i većim razmjerima projekata zajednice, kako obrazovni, tako i humanitarni. Zerina trenutno proučava master studije iz poslovnog prava na Univerzitetu Crne Gore, gdje joj je primarno zanimanje međunarodna trgovina i trgovinsko pravo – područja u kojima se takmičila na međunarodno priznatim takmičenjima i lažnim sudovima. Trenutno je pripravnica u advokatskoj kancelariji u svojem rodnom gradu i vrijedno radi na svom cilju da postane advokat. Osim zakona i aktivizma, Zerina uživa u putovanjima, čitanju poezije i uživanju u izvrsnoj hrani.

https://montenegroalumni.me/wp-content/uploads/2021/02/Add-a-heading-3.png
https://montenegroalumni.me/wp-content/uploads/2021/02/Add-a-heading-4.png

Član odbora MAYAADina Abazović

Dina je FLEX / A-SMYLE alumni 2014/2015. Po povratku u Crnu Goru postala je aktivni član svoje zajednice angažujući se kao predstavnica grada za American Council za međunarodno obrazovanje u Baru, gdje je nagrađena kao najaktivnija bivša studentkinja. Dina je stekla diplomu iz međunarodne ekonomije, finansija i poslovanja. Tokom studija bila je koordinatorka omladinske grupe centra za građansko obrazovanje gdje je dobila priliku da se profesionalno razvija kroz brojne razmjene u vezi sa ljudskim pravima, civilnim društvom, medijskom pismenošću i sigurnošću. Takođe je bila pripravnica u CCE i razvojnom programu Ujedinjenih Nacija, gdje sada radi kao lokalni konsultant. Dina je 2018. godine imala priliku da radi kao mentor na nedjelji građanskog obrazovanja u Washingtonu, gdje je podijelila svoje iskustvo kao studentkinja na razmjeni i bivša studentkinja sa trenutnim studentima na razmjeni, ali i kongresnicima iz američkog kongresa i zvaničnicima State Departmenta. To ju je inspirisalo da, zajedno sa kolegama bivšim studentima, organizuje drugu nedjelju građanskog obrazovanja u Crnoj Gori. Dinu zanimaju međunarodni odnosi i društveno odgovoran pristup problemima koje predstavlja kroz pozorište i fotografiju.

Naš Mjesečni Raspored

Naš Mjesečni Raspored

Thanks to theidioms.com

Izrada ovog sajta omogućena je uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

Jezici
Kontaktirajte Nas
12 Vaka Đurovića, Podgorica 81000
Ponedjeljak - Petak: 8 AM - 5 PM

©2021 Montenegro Alumni. Sva prava zadržana.